Enclave Residence – Melbourne By BKK Architects

Home Design kategorisine 6 September, 2013 tarihinde eklendi, 1 defa okundu

Constructed as an extension to an Edwardian-period residence, Enclave Residence in Melbourne, Australia was created by BKK Architects for a young family. With a compact urban lot as the canvas, this 5,500 square-foot contemporary dream property now encompasses a connected mini-compound of principal residence, central courtyard and studio.

Even though the front portion of the home was renovated, it’s the next volume which deserves dramatic attention. Constructed as a concave block clad in vertical (and sustainable) timber, this spectacular structure now receives an open living area, dining space and kitchen. With plentiful windows and retractable doors made of energy-efficient glass, daylight spills into the property from every single attainable angle. A large rain-water harvesting tank was also place in location as part of this modern home’s green initiative.

Privacy and flow have been important specifications, so the design and style and layout responds to that precisely. Deeply inset windows across the core block and clerestory panels inside the brick-covered rear studio account for light although offering seclusion from neighbors. The courtyard acts as a free of charge-flowing gateway, connecting living locations although supplying a lovely balance of green grass and blue water. The lap pool is modest and befitting to the smaller backyard, although featuring a sleek hovering deck–love this element!

The kitchen is a vision in white, marble decked with a mirrored backsplash extending this linear, if somewhat narrow space, even far more so. An elongated island becomes the hub of this culinary environ for loved ones and pal gatherings.

Minimalist furnishings in a soothing palette of cream, grey and warm wood additional connect inside with outdoors. The dining space itself sits adjacent to an intimate bamboo garden on the side property which harmonizes seamlessly with this interactive location. A basement-level media space becomes a flexible space for the family’s future development.

The Enclave Home is a unique contemporary loved ones dream house indicating that space is not necessarily indicative of functionalism and fabulous design and style.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketler : , , ,

Write a Comment